Spiercontractie 

Betekent het samentrekken van het spierweefsel. Ons product is nuttig voor sporters omdat het bijvoorbeeld helpt met samentrekking van de skeletspieren en het helpt bij je herstel na een intense fysieke inspanning Maar niet alleen voor sporters is ons product nuttig. Het helpt namelijk ook bij het reguleren van het vochtgehalte in het lichaam en vermoeidheid. Waar veel mensen last van hebben. 

Crème-gel voor blessures, trauma en pijnen:

Klik op het product om naar de shop te gaan. 

70/30

Tip van Dagmar: Werkt niet voor verkoudheid en hoofdpijn, maar de studies wijzen uit dat het uitermate geschikt is voor spier en gewrichtspijnen. 

 Een paar keer per dag licht masserend aanbrengen en het heeft geen sterke geur zoals bij de wel bekende balsems

70/30 is een crème-gel voor uitwendig gebruik die gebruik maakt van de synergetische werking van Arnica, met een anti-traumawerking, en van de Duivelsklauw, met een pijnstillende werking, in een verhouding van 70/30. Bijzonder geschikt voor sporters die last hebben van blessures van een bepaald belang en die een product nodig hebben dat effectief inwerkt op het trauma en de pijnlijke component die ermee gepaard gaat, of voor mensen die grote trauma's hebben opgelopen en gedwongen zijn om orthopedische hulpmiddelen te gebruiken voor een meer of minder lange genezingsperiode. Ideaal voor elk type trauma aan het bewegingsapparaat. Product gemaakt in crème-gel om gemakkelijk te gebruiken bij revalidatiemassages. Bevat elenaline dat bij sommige mensen contactdermatitis kan veroorzaken na langdurig gebruik. Het verdient de voorkeur om nooit een occlusief pakket aan te brengen. 70/30 FLUID is geformuleerd in een meer vloeibare consistentie om gemakkelijker te hanteren te zijn tijdens massages.

Voor spiercontractie: 

Klik op het product om naar de shop te gaan. 

Magnesio E Potassio 

MAGNESIUM en KALIUM is een voedingssupplement van minerale zouten op basis van magnesium en kalium, twee van de belangrijkste minerale zouten voor het lichaam. Het is geïndiceerd bij toestanden van kalium- en magnesiumtekort die kunnen worden veroorzaakt door overmatig zweten, intense lichamelijke activiteit, diarree, braken, vermoeidheid, verminderde voedingsinname of diëten die zeer rijk zijn aan vezels die de opname van minerale zouten verminderen. Het is ook geïndiceerd bij een verhoogde behoefte aan deze mineralen. Door de balans van minerale zouten te herstellen, heeft het een tonische werking en helpt het het lichaam te hydrateren.Het kan ook nuttig zijn voor atleten om spiercontractie (samentrekken van het spierweefsel) te bevorderen, de lactaatproductie te verminderen en het begin van krampen.

Voor sportactiviteit: 

Klik op het product om naar de shop te gaan. 

MAGNESIUM QUATTRO

Is een voedingssupplement van magnesium, een mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties, dat in verschillende gevallen nuttig kan zijn:

  • CHRONISCHE STRESS EN VERMOEIDHEID: de behoefte aan magnesium, essentieel voor de productie van energie en de overdracht van zenuwimpulsen, neemt toe bij langdurige stress, vermoeidheid en prikkelbaarheid. In feite veroorzaakt stress een tekort aan dit mineraal.
  • Angst, stemmingswisselingen, slapeloosheid, prikkelbaarheid, depressie: magnesium is een uitstekende aanvulling omdat de aanwezigheid ervan essentieel is voor de synthese van serotonine, een hormoon dat essentieel is voor psychofysisch welzijn.
  • VROUWELIJK WELZIJN: mineraal belangrijk voor het welzijn van vrouwen in al hun levensfasen: in de week voorafgaand aan de cyclus verbetert het premenstruele symptomen (nerveuze spanning, stemmingswisselingen, zwelling ...), tijdens de menopauze voorkomt het botfragiliteit , verlicht tachycardie, opvliegers en slaapstoornissen en verbetert de stemming.
  • HOOFDPIJN en HOOFDPIJN: magnesium kan helpen de frequentie, duur en ernst van aanvallen te verminderen, afhankelijk van zijn rol bij het beheersen van nerveuze prikkelbaarheid. Volgens recente gegevens hebben veel hoofdpijnpatiënten een laag magnesiumgehalte.
  • DARMREGELMATIGHEID: een magnesiumtekort kan constipatie veroorzaken. Magnesium reguleert in feite de intestinale alkaliteit, die essentieel is voor het evenwicht van de bacteriële flora en daarom om een ​​opgeblazen gevoel te voorkomen en de darmlediging te vergemakkelijken.
  • SUIKERVERDELING: magnesium verbetert het gebruik en de stofwisseling van glucose en verhoogt de gevoeligheid van cellen voor insuline.
  • SPORTACTIVITEIT: magnesiumsuppletie is nuttig voor diegenen die intensief sporten. Essentieel voor de functie van spieren en zenuwen, veroorzaakt het tekort ervan krampen, pijnlijke samentrekkingen, tremoren en verstoringen in de coördinatie van spierbewegingen.
  • GEZONDHEID VAN DE BOTTEN: magnesium neemt deel aan de mineralisatie van botweefsel, het skelet bevat namelijk 70% en zorgt voor een correct zuur-base-evenwicht. Bij een verzurende voeding wordt het overtollige zuur geneutraliseerd door de alkalische reserves van het lichaam, waaronder magnesium, waardoor de botdichtheid negatief wordt beïnvloed.
  • CARDIOVASCULAIRE WELZIJN: Magnesiumtekort is een van de risicofactoren voor de ontwikkeling van cardiovasculaire problemen. In feite reguleert het de hartslag en verlaagt het de bloeddruk, wat ontspanning en verwijding van de slagaders bevordert.
  • VEROUDERING: op oudere leeftijd kan er een tekort aan magnesium zijn, zowel door een slechte inname via de voeding als door de vermindering van de absorptiecapaciteit of door factoren die de eliminatie ervan veroorzaken (medicamenteuze therapieën, diabetes, veranderingen in het metabolisme). Het tekort, waardoor neuromusculaire, bot-, cardiovasculaire, endocriene onevenwichtigheden ... versnelt veroudering.