Immuunsysteem

Is het verdedigingssysteem van het menselijk lichaam. Het beschermt ons lichaam tegen interne en externe ziektewekkers. 

Het is daarom belangrijk om het immuunsysteem sterk te houden. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld infecties, verkoudheid en virussen kan krijgen.

Voor verkoudheden: 

Klik op het product om naar de shop te gaan. 

ASTRAIMMUNO

Is een supplement op basis van twee extracten met een sterke antivirale werking: Pelargonium sidoides en Astragalus met een hoge titer aan polysachariden (70%), een van de meest geconcentreerde op de markt. Ideaal ter preventie voor personen met een lage Th1-expressie (Th2-patiënten), daarom een ​​grotere neiging tot virale en acute infecties om de virussen tegen te gaan die de meest voorkomende verkoudheden veroorzaken. Nuttig bij de voorbereiding op de ontberingen van winter- en seizoensveranderingen, die het immuunsysteem belasten, met name voor degenen die het meest worden blootgesteld aan koelproblemen, zoals ouderen en herstellenden, of voor mensen die gewoonlijk in contact met het publiek werken en worden blootgesteld aan perioden van intense stress. In deze periodes is Astragalus, een plant met een uitgesproken tonisch-adaptogene werking, ook in staat om het lichaam beter bestand te maken tegen verschillende stressvolle factoren (fysiek of mentaal), om zich aan te passen aan overbelastingsomstandigheden. ASTRAIMMUNO is een nuttige ondersteuning voor lange perioden, zelfs in het geval van virale infecties met een moeilijk herstel (mononucleosis, cytomegalovirus, herpes zoster en simplex, papillomavirus (HPV), darmvirus.

 

Ter ondersteuning tijdens het winterseizoen:

Klik op het product om naar de shop te gaan.

EKIMMUN PIÙ

Is een voedingssupplement op basis van acerola- en echinacea-extracten die nuttig zijn voor het bevorderen van de natuurlijke afweer van het lichaam. Het Echinacea-extract dat aanwezig is in EKIMMUN PIU 'wordt verkregen uit de wortels en verse bovengrondse delen van de drie geneeskrachtige soorten E. purpurea, E. pallida en E. angustifolia. De formule wordt aangevuld met Propolis-extract.

Ondersteund het immuunsysteem:

Klik op het product om naar de shop te gaan.

IMMUNOMUSH 2

Heeft een synergetische en originele formule die voortkomt uit de behoefte om te voldoen aan de vraag naar belangrijke immunovoedingsondersteuning voor de steeds meer wijdverbreide problemen met betrekking tot het aangetaste immuunsysteem. IMMUNOMUSH 2 bevat 4 van de meest krachtige en bestudeerde medicinale paddestoelen die, in synergie met elkaar, zo'n hoeveelheid en verscheidenheid aan polysaccharidenen enzymen bieden om de stimulerende werking uit te breiden in vergelijking met wat een enkele paddenstoel kan doen. Maitake, Shiitake, Reishi en Cordyceps zijn paddenstoelen die traditioneel in de Oosterse Farmacopee worden gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen, de weerstand tegen ziekten en stressfactoren te vergroten, de fysieke kracht en het metabolisme te ondersteunen en de verouderingsprocessen tegen te gaan.

De nieuwe IMMUNOMUSH 2-formule is verbeterd met een hogere polysacharidetiter dan medicinale paddestoelen om een ​​grotere activiteit en een snellere immuunrespons te bieden. Zink en Selenium bevorderen de goede werking van het immuunsysteem en de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

IMMUNOMUSH 2 speelt daarom een ​​ondersteunende en beslissende versterking van de immunologische basis, zelfs in gevallen van immunologische tekorten waarbij een gecompromitteerd immunologisch systeem, niet in staat om alle replicatiefouten die dagelijks optreden te corrigeren, een reeks gevolgen veroorzaakt die ook chronische degeneratieve ziektes.

Het is daarom ook nuttig bij de preventie en ondersteuning van de behandeling van deze pathologieën. IMMUNOMUSH 2 is nuttig voor:

 • Ondersteund de natuurlijke afweer van het immuunsysteem in de risicoperiodes en in de periode na herstel. Medicinale Paddestoelen hebben een immunomodulerend actie geschikt voor zowel Th1- als Th2-patiënten.
 • Bestrijding van infecties en ontstekingen
 • Gaat huidallergieën en allergische rhinitis, verkoudheid en terugkerende griep tegen
 • Ondersteun de fysieke kracht en gaat de verouderingsprocessen tegen
 • Ondersteun het lichaam bij chronische degeneratieve ziekten, waaronder darmziekten
 • Reguleren van het glucose-lipidemetabolisme
 • Bijwerkingen van chemotherapie tegengaan (onder medische controle)

Om je weerstand te versterken:

Klik op het product om naar de shop te gaan.

NATURAL C500

Is een voedingssupplement met een hoge inname van vitamine C. Tegenwoordig wordt vooral het concept van immuniteit gevoeld. Nobelprijswinnaar Linus Pauling benadrukte de reactief-immuunmechanismen die worden geactiveerd bij de inname van vitamine C, bij voorkeur van natuurlijke oorsprong. Plantenextracten zoals Acerola, Rosa canina en Camu-camu zijn van nature rijk aan vitamine C, in een zeer biologisch beschikbare vorm, om sneller en effectiever te worden opgenomen dan de synthetische vitamine C. De werking van vitamine C wordt ook versterkt en aangevuld door de synergetische werking van bioflavonoïden gewonnen uit citrusvruchten. Westerse levensstijl, vervuiling, de invloed van elektronische apparaten en het roken van sigaretten zijn allemaal factoren die de behoefte aan vitamine C vergroten, dus tegenwoordig is het vaak nodig om toevlucht te nemen tot suppletie. Vitamine C is betrokken bij tal van biologische processen, waaronder:

 • Ondersteunt het immuunsysteem en helpt bij de preventie en behandeling van veelvoorkomende problemen van het winterseizoen.
 • In combinatie met ijzer helpt het de intestinale absorptie te bevorderen.
 • Het werkt als een antioxidant en helpt oxidatieve stress te bestrijden. Op de huid heeft het een anti-aging effect en bevordert het de hydratatie van de beschermende barrière.
 • Het is werkt in alle gevallen van asthenie, herstel en vitaminetekorten. Helpt vermoeidheid en moeheid te verminderen.
 • Het is essentieel voor de synthese van collageen, dat de bloedvaten, huid, kraakbeen, botten, tandvlees en spieren versterkt. Sommige onderzoeken geven aan dat het kan helpen het risico op het ontwikkelen van atherosclerose en perifere vaatproblemen te verminderen. Ook toepasbaar voor capillaire fragiliteit.
 • Het ondersteunt het energiemetabolisme en de werking van het zenuwstelsel (het neemt deel aan het metabolisme van sommige hormonen, met name die van stress, en aan de synthese van serotonine, wat bijdraagt ​​aan de regulering van stemming en slaap).
 • De inname ervan is belangrijk bij rokers, omdat het de toxische en kankerverwekkende effecten van nicotine tegengaat, maar ook van uitlaatgassen van voertuigen.

Om het immuunsysteem te versterken: 

Klik op het product om naar de shop te gaan.

NOCISTI 2

Tip van Dagmar voor het beste resultaat:

NOCISTI 2, wordt aanbevolen om 2-3 maanden 1 capsule (max 2 per dag) in te nemen in de preventieve fase aan personen die lijden aan recidiverende

cystitis, met het advies om NOCISTI ACUTE 866 in de acute fase te gebruiken. 

Het potje heeft 20 capsules  en de ervaring leert dat binnen 2 maanden het opgelost moet zijn maar dit verschilt per persoon.

Zelf heb ik de ervaring dat het na een aantal dagen al afgenomen is en dan stop ik en neem dan weer een capsules als ik het weer voel opkomen, maar daar zit een ruime tijd tussen en is verschillend. Bedenk dat voeding en levensstijl ook van invloed zijn.

Het is belangrijk om veel water erbij te drinken!

NOCISTI 2 gebruik je om herhaling van een blaasontsteking (cystitis) te voorkomen. Ook bevordert het welzijn en de functionaliteit van de urinewegen.

Het is een effectieve bondgenoot om het immuunsysteem te versterken en terugkerende  blaasontsteking (cystitis) en infecties van  de lagere  urinewegen te  voorkomen.  Het  hoge gehalte aan proanthocyanidinen (PAC) per enkele capsule

(90 mg/cps) verhindert de  adhesie van E. coli aan de

uro-epitheelcellen, waardoor het micro-organisme wordt geëlimineerd,  wat verder wordt bevorderd door de drainerende werking van de berk. Sterk geconcentreerd en  effectief, het helpt de frequente incidentie van recidieven of chronische ziekten tegen te gaan,  vaak veroorzaakt door resistentie tegen de meest voorkomende antibiotica. 

Het lichaam te hydrateren: 

Klik op het product om naar de shop te gaan. 

Magnesio E Potassio 

MAGNESIUM en KALIUM is een voedingssupplement van minerale zouten op basis van magnesium en kalium, twee van de belangrijkste minerale zouten voor het lichaam. Het is geïndiceerd bij toestanden van kalium- en magnesiumtekort die kunnen worden veroorzaakt door overmatig zweten, intense lichamelijke activiteit, diarree, braken, vermoeidheid, verminderde voedingsinname of diëten die zeer rijk zijn aan vezels die de opname van minerale zouten verminderen. Het is ook geïndiceerd bij een verhoogde behoefte aan deze mineralen. Door de balans van minerale zouten te herstellen, heeft het een tonische werking en helpt het het lichaam te hydrateren.Het kan ook nuttig zijn voor atleten om spiercontractie (samentrekken van het spierweefsel) te bevorderen, de lactaatproductie te verminderen en het begin van krampen.

Voor vermoeidheid: 

Klik op het product om naar de shop te gaan. 

MAGNESIUM QUATTRO

Is een voedingssupplement van magnesium, een mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties, dat in verschillende gevallen nuttig kan zijn:

 • CHRONISCHE STRESS EN VERMOEIDHEID: de behoefte aan magnesium, essentieel voor de productie van energie en de overdracht van zenuwimpulsen, neemt toe bij langdurige stress, vermoeidheid en prikkelbaarheid. In feite veroorzaakt stress een tekort aan dit mineraal.
 • Angst, stemmingswisselingen, slapeloosheid, prikkelbaarheid, depressie: magnesium is een uitstekende aanvulling omdat de aanwezigheid ervan essentieel is voor de synthese van serotonine, een hormoon dat essentieel is voor psychofysisch welzijn.
 • VROUWELIJK WELZIJN: mineraal belangrijk voor het welzijn van vrouwen in al hun levensfasen: in de week voorafgaand aan de cyclus verbetert het premenstruele symptomen (nerveuze spanning, stemmingswisselingen, zwelling ...), tijdens de menopauze voorkomt het botfragiliteit , verlicht tachycardie, opvliegers en slaapstoornissen en verbetert de stemming.
 • HOOFDPIJN en HOOFDPIJN: magnesium kan helpen de frequentie, duur en ernst van aanvallen te verminderen, afhankelijk van zijn rol bij het beheersen van nerveuze prikkelbaarheid. Volgens recente gegevens hebben veel hoofdpijnpatiënten een laag magnesiumgehalte.
 • DARMREGELMATIGHEID: een magnesiumtekort kan constipatie veroorzaken. Magnesium reguleert in feite de intestinale alkaliteit, die essentieel is voor het evenwicht van de bacteriële flora en daarom om een ​​opgeblazen gevoel te voorkomen en de darmlediging te vergemakkelijken.
 • SUIKERVERDELING: magnesium verbetert het gebruik en de stofwisseling van glucose en verhoogt de gevoeligheid van cellen voor insuline.
 • SPORTACTIVITEIT: magnesiumsuppletie is nuttig voor diegenen die intensief sporten. Essentieel voor de functie van spieren en zenuwen, veroorzaakt het tekort ervan krampen, pijnlijke samentrekkingen, tremoren en verstoringen in de coördinatie van spierbewegingen.
 • GEZONDHEID VAN DE BOTTEN: magnesium neemt deel aan de mineralisatie van botweefsel, het skelet bevat namelijk 70% en zorgt voor een correct zuur-base-evenwicht. Bij een verzurende voeding wordt het overtollige zuur geneutraliseerd door de alkalische reserves van het lichaam, waaronder magnesium, waardoor de botdichtheid negatief wordt beïnvloed.
 • CARDIOVASCULAIRE WELZIJN: Magnesiumtekort is een van de risicofactoren voor de ontwikkeling van cardiovasculaire problemen. In feite reguleert het de hartslag en verlaagt het de bloeddruk, wat ontspanning en verwijding van de slagaders bevordert.
 • VEROUDERING: op oudere leeftijd kan er een tekort aan magnesium zijn, zowel door een slechte inname via de voeding als door de vermindering van de absorptiecapaciteit of door factoren die de eliminatie ervan veroorzaken (medicamenteuze therapieën, diabetes, veranderingen in het metabolisme). Het tekort, waardoor neuromusculaire, bot-, cardiovasculaire, endocriene onevenwichtigheden ... versnelt veroudering.

Vloeibaar voedingssupplement voor een normale functie van het immuunsysteem:

Klik op het product om naar de shop te gaan.

VITY D3

Is een vloeibaar voedingssupplement van vitamine D3, noodzakelijk voor de groei, ontwikkeling en instandhouding van botten en tanden en draagt ​​bij aan het behoud van een normale spierfunctie. Het heeft onlangs een belangrijke metabolische functie aangetoond, ook in veel andere weefsels en systemen (immuunfunctie, insulinesecretie, cardiovasculair systeem, zenuwweefsel). Vitamine D speelt met name een cruciale rol in de immuunrespons en reguleert zowel aangeboren als verworven immuniteit. Het heeft een immunomodulerende werking, stimuleert het aangeboren immuunsysteem, remt overmatige adaptieve immuunresponsen en reguleert regulerende T-lymfocyten (T-reg) die betrokken zijn bij immunotolerantiemechanismen. Het oefent effecten uit op de groei en differentiatie van vele celtypen van het immuunsysteem, waaronder lymfocyten, macrofagen, dendritische cellen en keratinocyten. Het bevordert met name de productie door macrofagen en epitheelcellen van antimicrobiële peptiden en werkt als een activator van T-lymfocyten door de productie van een receptor op het membraan van lymfocyten te bepalen die zo in staat zijn externe pathogenen te herkennen, waardoor een adequate immuunrespons wordt opgewekt tegen infectie aan de gang. Zonder dit zijn de cellen van het immuunsysteem minder effectief in het bestrijden van infecties, in feite wordt het tekort geassocieerd met een verhoogd risico op luchtweginfecties, evenals met griep en verkoudheid en met het begin van andere immunologische aandoeningen. Het oefent ook een ontstekingsremmende werking uit door de productie van belangrijke ontstekingsmediatoren te remmen en de expressie van ontstekingsremmende moleculen te bevorderen. Vitamine D kan in de huid worden aangemaakt na blootstelling aan de zon, maar tegenwoordig is het vaak nodig om suppletie te gebruiken, omdat het tekort ervan in de westerse wereld veel voorkomt. De mensen die het meeste risico lopen op een tekort zijn ouderen, zwangere vrouwen in het laatste trimester en tijdens de borstvoeding, zwaarlijvige mensen, zwarten, alcoholisten en mensen die lijden aan intestinale malabsorptie of met onvoldoende pancreasfunctie of die weinig worden blootgesteld aan de zon. Maar ook adolescenten hebben tegenwoordig vaak een tekort aan vitamine D. Over het algemeen is het ook nuttig om in de maanden oktober tot maart hun toevlucht te nemen tot vitamine D-suppletie, wanneer blootstelling aan de zon niet in staat is om een ​​adequate synthese op de vlakke huid en met de strenge winter is het vatbaarder voor infectieuze agentia.

Met VITY D3 kunt u een sterk opneembare vitamine D integreren in extra vierge olijfolie door het aantal druppels en dus de dosering aan te passen aan specifieke behoeften, waardoor het geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen.