Hart & vaten

Er zijn een aantal vitaminen en mineralen die een positief effect hebben op het hart & de bloedvaten, om de kans op een te hoog cholesterolgehalte, overgewicht en hoge bloeddruk te verminderen. Daarbij is een gezonde voeding ook belangrijk. 

Vitamine C: 

Klik op het product om naar de shop te gaan.

NATURAL C500

Is een voedingssupplement met een hoge inname van vitamine C. Tegenwoordig wordt vooral het concept van immuniteit gevoeld. Nobelprijswinnaar Linus Pauling benadrukte de reactief-immuunmechanismen die worden geactiveerd bij de inname van vitamine C, bij voorkeur van natuurlijke oorsprong. Plantenextracten zoals Acerola, Rosa canina en Camu-camu zijn van nature rijk aan vitamine C, in een zeer biologisch beschikbare vorm, om sneller en effectiever te worden opgenomen dan de synthetische vitamine C. De werking van vitamine C wordt ook versterkt en aangevuld door de synergetische werking van bioflavonoïden gewonnen uit citrusvruchten. Westerse levensstijl, vervuiling, de invloed van elektronische apparaten en het roken van sigaretten zijn allemaal factoren die de behoefte aan vitamine C vergroten, dus tegenwoordig is het vaak nodig om toevlucht te nemen tot suppletie. Vitamine C is betrokken bij tal van biologische processen, waaronder:

  • Ondersteunt het immuunsysteem en helpt bij de preventie en behandeling van veelvoorkomende problemen van het winterseizoen.
  • In combinatie met ijzer helpt het de intestinale absorptie te bevorderen.
  • Het werkt als een antioxidant en helpt oxidatieve stress te bestrijden. Op de huid heeft het een anti-aging effect en bevordert het de hydratatie van de beschermende barrière.
  • Het is werkt in alle gevallen van asthenie, herstel en vitaminetekorten. Helpt vermoeidheid en moeheid te verminderen.
  • Het is essentieel voor de synthese van collageen, dat de bloedvaten, huid, kraakbeen, botten, tandvlees en spieren versterkt. Sommige onderzoeken geven aan dat het kan helpen het risico op het ontwikkelen van atherosclerose en perifere vaatproblemen te verminderen. Ook toepasbaar voor capillaire fragiliteit.
  • Het ondersteunt het energiemetabolisme en de werking van het zenuwstelsel (het neemt deel aan het metabolisme van sommige hormonen, met name die van stress, en aan de synthese van serotonine, wat bijdraagt ​​aan de regulering van stemming en slaap).
  • De inname ervan is belangrijk bij rokers, omdat het de toxische en kankerverwekkende effecten van nicotine tegengaat, maar ook van uitlaatgassen van voertuigen.

Omega 3 (80%) met een hoog DHA-Gehalte:

Klik op het product om naar de shop te gaan.

MEGA 3 

Tip van Dagmar: Zeer hoog gehalte Omega 3 (80%), met een hogen zuiverheid en voor ieders optimale gezondheid. Dag 1:  3 parels en dan daarna 1-2 parels per dag is de onderhoudsnorm.

 

MEGA 3 is een voedingssupplement met een hoog gehalte aan Omega 3, in het bijzonder DHA. Omega 3's zijn, samen met hun Omega 6-antagonisten, essentiële vetzuren die noodzakelijkerwijs met het dieet moeten worden geïntroduceerd. Omega 3 vetzuren zijn essentieel voor het goed functioneren van het lichaam, en in het bijzonder voor de bescherming van de bloedsomloop en voor de preventie van hart- en vaatziekten. Voor een optimale gezondheid heeft iedereen een adequate dagelijkse inname van Omega 3 EPA- en DHA-vetzuren nodig, correct uitgebalanceerd met Omega 6. De niveaus en balans van vetzuren van de twee series lijken belangrijk te zijn voor de preventie en behandeling van coronaire hartziekten, type 2 diabetes, hypertensie, immuun- en ontstekingsstoornissen, en in het algemeen om de beste fysieke en mentale efficiëntie van het organisme te garanderen. Om deze reden benadrukken artsen en voedingsdeskundigen het belang van regelmatige consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega 3 en het mogelijke gebruik van supplementen. In het bijzonder hebben recente studies het vermogen van Omega 3 aangetoond om de triglyceridenspiegels te verlagen, wat hoger is voor DHA. Hiervoor heeft MEGA 3 een zeer hoog percentage totale Omega 3 (80%), met een hoog gehalte aan DHA.