Gezonde botten & tanden

Bij een vitamine D-tekort: 

Klik op het product om naar de shop te gaan. 

VITY D OSTEO COMPLEX

Heeft een complete en uitgebalanceerde formule van mineralen en vitamines voor het behoud van gezonde botten en tanden. Omdat de gezondheid van de botten niet alleen afhangt van een calciumtekort, bevat het een rijke synergie van voedingsstoffen die bijdragen aan het botmetabolisme: vitamine D3 en K2, magnesium, boor, fosfor en bamboe- extract met een hoog siliciumgehalte. De doseringen van mineralen en vitamines zijn onderzocht om een breed spectrum van behoeften te dekken met een toediening van 1 of 2 tabletten per dag. Van bijzonder belang is de hoge dosering van vitamine D3, die belangrijk is voor de opname van calcium en nu zeer gebrekkig is bij de bevolking. Een vitamine D-tekort is duidelijker in de maanden oktober tot maart, wanneer blootstelling aan de zon niet in staat is om een  adequate huidsynthese te verzekeren. De mensen die het meeste risico lopen op een tekort zijn ouderen, zwangere vrouwen in het laatste trimester en tijdens de borstvoeding, zwaarlijvige mensen, donkere mensen, alcoholisten en mensen die lijden aan intestinale malabsorptie of met onvoldoende pancreasfunctie. Maar zelfs adolescenten hebben tegenwoordig vaak een tekort aan vitamine D.

 

Vloeibaar Vitamine D3: 

Klik op het product om naar de shop te gaan. 

VITY D3

Is een vloeibaar voedingssupplement van vitamine D3, noodzakelijk voor de groei, ontwikkeling en instandhouding van botten en tanden en draagt ​​bij aan het behoud van een normale spierfunctie. Het heeft onlangs een belangrijke metabolische functie aangetoond, ook in veel andere weefsels en systemen (immuunfunctie, insulinesecretie, cardiovasculair systeem, zenuwweefsel). Vitamine D speelt met name een cruciale rol in de immuunrespons en reguleert zowel aangeboren als verworven immuniteit. Het heeft een immunomodulerende werking, stimuleert het aangeboren immuunsysteem, remt overmatige adaptieve immuunresponsen en reguleert regulerende T-lymfocyten (T-reg) die betrokken zijn bij immunotolerantiemechanismen. Het oefent effecten uit op de groei en differentiatie van vele celtypen van het immuunsysteem, waaronder lymfocyten, macrofagen, dendritische cellen en keratinocyten. Het bevordert met name de productie door macrofagen en epitheelcellen van antimicrobiële peptiden en werkt als een activator van T-lymfocyten door de productie van een receptor op het membraan van lymfocyten te bepalen die zo in staat zijn externe pathogenen te herkennen, waardoor een adequate immuunrespons wordt opgewekt tegen infectie aan de gang. Zonder dit zijn de cellen van het immuunsysteem minder effectief in het bestrijden van infecties, in feite wordt het tekort geassocieerd met een verhoogd risico op luchtweginfecties, evenals met griep en verkoudheid en met het begin van andere immunologische aandoeningen. Het oefent ook een ontstekingsremmende werking uit door de productie van belangrijke ontstekingsmediatoren te remmen en de expressie van ontstekingsremmende moleculen te bevorderen. Vitamine D kan in de huid worden aangemaakt na blootstelling aan de zon, maar tegenwoordig is het vaak nodig om suppletie te gebruiken, omdat het tekort ervan in de westerse wereld veel voorkomt. De mensen die het meeste risico lopen op een tekort zijn ouderen, zwangere vrouwen in het laatste trimester en tijdens de borstvoeding, zwaarlijvige mensen, zwarten, alcoholisten en mensen die lijden aan intestinale malabsorptie of met onvoldoende pancreasfunctie of die weinig worden blootgesteld aan de zon. Maar ook adolescenten hebben tegenwoordig vaak een tekort aan vitamine D. Over het algemeen is het ook nuttig om in de maanden oktober tot maart hun toevlucht te nemen tot vitamine D-suppletie, wanneer blootstelling aan de zon niet in staat is om een ​​adequate synthese op de vlakke huid en met de strenge winter is het vatbaarder voor infectieuze agentia.

Met VITY D3 kunt u een sterk opneembare vitamine D integreren in extra vierge olijfolie door het aantal druppels en dus de dosering aan te passen aan specifieke behoeften, waardoor het geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen.